A Beautiful Story: Edelsteen armbandje

14,95 (inc. BTW)

Wissen

Deze mooie Edelsteen armbandjes zijn het perfecte kadootje! Ze zitten al mooi verpakt op een kaartje waar je achteraan nog een fijne boodschap kan schijven! Elke edelsteen heeft een specifieke kracht. Je kan dus heel specifiek gaan zoeken wat die persoon nodig heeft! 🙂

Ze passen voor iedereen want je kan ze gewoon aantrekken met een koordje tot de gewenste maat.

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: , , , , Tags: ,
95% van de pakjes vertrekken binnen 2 à 3 werkdagen na bestelling.
 • → Bij een bestelling vanaf €75 is de levering GRATIS.
 • → Standaard verzending kost €4,95 (incl. BTW).
 • → Levering in Nederland kost €6,95 (incl. BTW). (Verzending naar Nederland kan 3 tot 4 werkdagen in beslag nemen.)
 • → Bpost levert aan huis, op je werk of in een afhaalpunt.
 • Via een Track&Trace code kan je alles opvolgen!
 • → Heb je een bestelling dringend nodig en wil je het komen ophalen?
 • → Dit kan altijd tijdens de openingsuren van de winkel is uiteraard GRATIS.
In onze stenen winkel kan je met een klantenkaart punten sparen voor korting.
Ook in onze online shop spaar je punten op.
 • → Per aankoopschijf van € 5 ontvang je 1 punt
 • → Wanneer je 60 punten hebt kan je deze, bij je volgende bestelling, omzetten in € 10 korting.
 • → Je punten blijven geldig.
Wanneer een product toch niet helemaal aan je verwachtingen voldoet kan dit nog omgeruild worden.
Gelieve ons binnen de 5 werkdagen te melden dat je iets wilt ruilen.
 • → Ruilen kan, zonder kosten, in onze winkel in Leopoldsburg.
 • → Je kan iets anders leuk kiezen of je kan je centen terug vragen.
 • → Je kan je producten ook zelf terug sturen (op eigen kosten).
 • → Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden.

Het begon met een zilverfabriek
Er was eens een kleine fairtrade zilverfabriek in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. We gaan even terug naar het jaar 2005. In dat jaar werkten er zo’n twintig zilversmeden in de fabriek, stuk voor stuk vakmensen die de prachtigste sieraden maakten. Dambar, de eigenaar van de fabriek, wilde graag meer klanten voor zijn producten, zodat hij zijn zilversmeden continu van werk kon voorzien. Dat bericht bereikte Cathelijne Lania, de oprichtster van A Beautiful Story.

Van koffiemarketeer naar ondernemer
Cathelijne was op dat moment werkzaam bij Douwe Egberts op de marketingafdeling voor koffie. Ze liep al een tijdje rond met het idee meer voor de wereld te willen doen dan aandeelhouders van een groot bedrijf rijker te maken… Ze kende Dambar vanuit de tijd dat ze vrijwilligerswerk deed in Nepal. Ze dacht bij zichzelf ‘als ik koffie kan verkopen, moet het met sieraden toch ook lukken?’ en stapte in het vliegtuig.

Fairtrade geluksarmbanden
Samen met de zilversmeden ging ze kijken of ze bijzondere producten kon bedenken, waarmee de zilverfabriek nieuwe markten kon betreden. Tijdens een pauze dronken ze thee uit mooie Chinese porseleinen kopjes en opeens viel het idee binnen: scherven brengen geluk! Met scherven van oude kopjes werden bijzondere armbanden gemaakt, die zowel geluk brengen aan de makers als aan degene die ze draagt. Dat was het begin van de collectie ‘Scherven brengen geluk’. Later kwamen daar nog de Lucky Buddha Bracelets bij, waarin bijzondere gelukssymbolen uit de Nepalese cultuur zijn verwerkt. Nu al een paar jaar de paradepaardjes van het bedrijf!

Vrouwen empowerment
Via de mannen van de zilverfabriek (zilversmeden is een echt mannenvak in Nepal), leerde ze ook een groepje vrouwen kennen. Ze noemden hun groep Beads for Life en hun doel was om economisch zelfstandig te worden. A Beautiful Story begon ook hun sieraden naar Nederland te brengen en in een paar jaar groeide de groep uit naar 15 medewerksters die full-time werken. Ze maken prachtige kralencollecties en gebruiken ambachtelijke technieken, zoals haakwerk in de Twist collectie.

Van ‘tupperware tante’ naar ‘echte’ groothandel en webshop
Na het Nepal bezoek in 2005 kwam Cathelijne met een volle koffer met sieraden naar huis. Maar waar ga je deze dan verkopen? In die eerste jaren deed ze dat overal waar het maar kon. Als storyteller reisde ze door het hele land om in huiskamers de verhalen van de producenten te vertellen. En daarna werd er natuurlijk veel gekocht. Langzamerhand kwamen daar acties met bedrijven bij. Zo verkocht de ABN Amro via hun klantenprogramma Bijzonder in 2 dagen 300 geluksarmbanden met scherven. Nu vind je de sieraden op allerlei verschillende plekken, in meer dan 100 bijzondere winkels.

Extra informatie

Merk

A Beautiful Story

Edelsteen

Black Onyx, Labradorite, Lapis Lazuli, Aventurine, Blue Lace Agate, Moonstone, Rose Quartz, Smokey Quartz, Tiger Eye, Citrine, Carnelian, Garnet

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “A Beautiful Story: Edelsteen armbandje” te beoordelen